Χρήση Αζώτου για πλήρωση ελαστικών

Τα ελαστικά σας προτιμούν το Άζωτο.
Η ΝΑΣΑ χρησιμοποιεί άζωτο για τα ελαστικά των διαστημικών λεωφορείων. Στα ελαστικά της FORMULA1 και της NASCAR χρησιμοποιούν άζωτο. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς χρησιμοποιούν άζωτο. Εμπορικά, επιβατικά και πολεμικά αεροπλάνα χρησιμοποιούν άζωτο. όλοι οι επαγγελματίες ποδηλάτες, στο γύρο Γαλλίας και Ιταλίας, χρησιμοποιούν στα ελαστικά των ποδηλάτων άζωτο.

tire_diagram-GR

Ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματα ! 

-> Μειώνει την κατανάλωση κύλισης : λόγος που αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου

-> Βελτιώνει την πρόσφυση του ελαστικού : μια σταθερή πίεση μειώνει τους κινδύνους

-> Μειώνει το χρόνο πέδησης : μια σταθερή πίεση εγγυάται το καλό κράτημα στο φρενάρισμα.

-> Εμποδίζει το σκάσιμο και μειώνει τη φθορά του ελαστικού: η σχεδόν παντελής έλλειψη οξυγόνου στο εσωτερικό του ελαστικού εξαλείφει την πιθανότητα έκρηξης. το άζωτο όντας ένα αέριο αδρανές μειώνει κατά 17-21% την αύξηση της θερμοκρασίας, που οφείλεται στην τριβή του ελαστικού στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα την παραμόρφωση και την καταστροφή του πέλματος του.

 

Μακροπρόθεσμα πλεονεκτήματα !

-> Αυξάνει τη μέση ζωή του ελαστικού. Πίεση σταθερή μειώνει τις παραμορφώσεις και τη φθορά.

-> Εξαλείφει τις βλάβες που οφείλονται στην οξείδωση. Το άζωτο προλαμβάνει τη δημιουργία υδρατμών που είναι η βασική αιτία βλαβών στις ζάντες (σκουριά), στις βαλβίδες (απώλεια πίεσης) και δημιουργεί ρωγμές (σχισίματα) στα τοιχώματα του ελαστικού.

-> Μειώνει την καταπόνηση του αμαξώματος. Μια σταθερή πίεση μειώνει τις δονήσεις που προκαλούνται από την κύλιση, ιδιαίτερα στην άσφαλτο κακής ποιότητας.

IMG_9637